MENÜ

Cukikutyik
Aki imádja a kutyákat annak itt a helye :)

-Tálak: A legjobbak a gumitalpal ellátott nehéz fém- vagy agyag tálak mert ezek nem csúszkálnak evés közben.

-Nyakörv: Különböző nyakörvek vannak különböző kutyáknak.A sima csattos, átlyugatott textil nyakörv kényelmes és olcsó. A széles, lapos bőr nyakörvek  a hosszónyakú fajtáknak (pl. whippet) való, míg a fonott bőrnyakörvek a sűrű bundájú kutyák számára alkalmasak. A fojtónyakörvek (folytóláncok) a nagytestű eleven kutyák féken tartására alkalmasak.

-Póráz és hám: A póráznak elég vastagnak kell lennie ahoz, hogy a teljes erejéből húzó kutyát elbírja. Az automata póráz több mozgásteret biztosít a kutya számára és a gazdinak pedig kényelmesebb sétáltatást. Egyes kutyák testalkata alkalmatlan a póráz viselésére ezért inkább a hám ajánlott. A buldogok és a mopszok nyaka olyan széles mint a feje és ezért a nyakörv lecsúszna róla. A yorkshire terrierhez hasonló kutyák légcsöve pedig nagyon puha, ezért lehet a nyakörvön azonosító embléma de a pórázt a hámhoz csatoljuk.

-Azonosítás: Tehetünk kutyánk nyakörvére gravírozott fémlapocskát vagy azonosítópatront így ha elveszik könyebben megtalálhatjuk. Manapság elterjedt a mikrocsip a nyaki bőr alá beültetett elektromos jeladó is.

- Alvóhely: a kutyák szeretik ha van egy saját kis kuckójuk vagy matracuk ami csak az övék és ha már elfáradtak akkor egy nyugodt helyen végre pihenhetnek. A kinti kutyáknak ajánlott a jól hőszigetelt, meleg kutyaház  ahová bármikor elbújhatnak. A benti kutyáknak is szükségük van hálóhelyre ez általában egy kutyakosár. Ezekből jobb a műanyag mint a fonott vagy textil mert a kutya nem tudja olyan könnyen tönkre tenni.A kosár aljára legjobb ha rakunk egy mosható szivacsot. A kutyapárna főleg a kistesű kutyáknak ajánlott mert megtartja a kutya melegét és ideális alvó hely.

-Kefék és tisztítási eszközök: A sampon  ápolja a bőrt és a szőrzete, ma már nagyon sok fajta sampon  közül választhatunk. Különböző szőrzetekre különféle kefék vannak. Rövid kétrétegű szőrzet: simító- vagy drótkefe. Rövid drótszerű szőrzet: simító kefe, közepesen sűrű fogú fésű és  trimmelőfésű. Hosszú kétrétegű szőrzet: simító vagy drótkefe utána pedig ritka fogú fésű. Hosszú durva szőrzet:  drótkefe. Hosszú selymes szőrzet: bontófésű és simítókefe. Göndör szőrzet: simítókefe. Amire az ápolásba még szükségünk lehet: karomvágó olló, kutyafogkrém és kutyafogkefe.

 

 

Asztali nézet